2016. 5-6. szám – ENERGIAGAZDÁLKODÁS 57. évf.: Buda Bernadett: A bevonatos üvegek és az energiahatékonyság, avagy innováció az épületenergetikában

Az épületek kedvező (hő)szigetelő tulajdonságainak kialakításában jelentős szerepe van a nyílászáróknak, ugyanis a hőmennyiség jelentős hányada az üvegfelületeken keresztül távozik az épületből. Figyelembe véve, hogy manapság az üveg a második legfontosabb anyag az építőiparban, egyre fontosabbá válik az üvegtermékek folyamatos fejlesztése, ezáltal az üvegipari innovációnak az épületenergetikára gyakorolt hatása. A Guardian Orosháza Kft.-nél vizsgált „float” síküveg-gyártási, illetve nanotechnológiai magnetron katódporlasztásos eljárással készülő bevonatos üvegek fizikai, optikai és hőtechnikai tulajdonságai meghatározzák az energetikai teljesítőképességet.

Tovább a teljes cikkre →


 

2016. jún. 12. – museum.hu: A Guardian Clarity™ üvegnek köszönhetően a kiállításra koncentrálhatunk a múzeumban

Egyre több múzeum szeretne gondoskodni arról, hogy a kiállításon a műalkotások csillogjanak, és ne az őket védő üveg vitrinek, amelyhez egyre többen választják a Guardian Clarity™ kétoldalas, tükröződésmentes üveget. Ez az Clarity üveg csaknem láthatatlan, hatásában olyan, mintha nem is lenne üveg a múzeumi állványokon. Így a látogató úgy tekintheti meg a tárgyakat, mintha közvetlenül azokat nézné, miközben a sokszor megfizethetetlen értékű, pótolhatatlan műtárgyak is megkapják a szükséges védelmet és biztonságot.

Tovább a teljes cikkre →


 

2016. júl. 14. – Épinfó: A Guardian Orosháza Kft. áttér a Guardian ExtraClear® csúsztatott üveg gyártására

A nagyobb fényáteresztő képességű, semleges színű üveg iránt folyamatosan erősödő piaci keresletre reagálva a Guardian Glass a társaság orosházi üzemében készülő összes víztiszta, úsztatott (ún. float) Guardian® síküveg és üvegtermék esetén Guardian ExtraClear® úsztatott üveg gyártására tér át.

Tovább a teljes cikkre →

 

Pin It on Pinterest

Share This