2020. jan. 30. – Építészfórum: Felújítás: üveghomlokzattal a fenntarthatóság jegyében

Madridban, az AZCA pénzügyi központ egyik magas épülete, a Castellana 77, két évtized után kelt újra életre. Az 1977-ben épült torony ma 62 méter magas irodaépületként emelkedik ki a környezetéből. A felújítás egyik látványos eleme a Guardian Glass homlokzat, amely az épület energiatakarékosságának és környezettudatosságának egyik kulcsává vált, és amely fontos szerepet játszott abban, hogy az épület elnyerje az ezt elismerő LEED Platinum minősítést. A meghatározó látvány és e korszerű működés a luis vidal + arquitectos építészeti munkájának köszönhető.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. febr. 04. – octogon.hu: Benéztünk az épülő Magyar Zene Házába

Rákérdeztünk a lebegő tető, a körbe üveg koncertterem és a fénykutak működésére. Elérte legmagasabb pontját a Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete, a térszint alatti terekben pedig már előrehaladott állapotban vannak a szerkezetépítési munkák. A bejárás résztvevőit a csigalépcső vette le a lábáról, de az igazi különlegességekről is beszéltek nekünk a szakemberek. 2021 második felében nyílik majd meg a Liget Budapest projekt keretében épülő Magyar Zene Háza.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. febr. 09. – ujszo.com: Az intelligens ablaküveg és ami mögötte van

Manapság az élet szinte minden területén megjelennek olyan eszközök, készüléket, tárgyak, amelyeket kifejlesztőik „okos” vagy „intelligens” jelzővel illetnek. Így van ez az ablaküveg terén is.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. febr. 17. – magyarepitestechnika.hu: Digitális üveg-tudástár

A mára digitálisan is elérhető, népszerű GlassTime műszaki kézikönyv számos témában nyújt hatékony segítséget az építészek, üvegfeldolgozók és függönyfalakkal foglalkozó cégek munkájában. A Guardian Glass gondozásában megjelent hiánypótló tudásanyag a szakemberek, de akár csak a téma iránt érdeklődők számára is sok hasznos információval szolgál magáról az üvegről, annak feldolgozásáról, alkalmazásáról és beépítéséről.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. febr. 26. – Magyar építéstechnika: Felújítás: üveghomlokzat energiatakarékosan

Két évtized után kelt újra életre a madridi AZCA pénzügyi központ Castellana 77 néven ismert magas épülete. Az 1977-ben épült 62 méter magas torony a környék egyik modern irodaépületeként született újjá. A Guardian Glass üvegekkel készült látványos homlokzat, amely a felújítás egyik fontos elem volt, az épület környezettudatosságának és energiatakarékosságának meghatározó szereplőjévé vált, és hozzásegítette az épületet, hogy elnyerje az ezt elismerő LEED Platinum minősítést. A meghatározó látvány és e korszerű működés a luis vidal + arquitectos építészei munkájának köszönhető.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. febr. 26. – KamaraOnline: Nem változott a TOP 5 Békés megyei cég rangsora

Továbbra is a Linamar Hungary Zrt., a Gallicoop Zrt., a Guardian Orosháza Kft., a Hirschmann Car Communication Kft. és a Mondi Békéscsaba Kft. áll a Békés megyei TOP 100 vállalati rangsor első öt helyén.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. febr. 26. – Magyar Hírlap: Továbbra is a Linamar Hungary Zrt.

Továbbra is a Linamar Hungary Zrt., a Gallicoop Zrt., a Guardian Orosháza Kft., a Hirschmann Car Communication Kft. és a Mondi Békéscsaba Kft. áll a Békés megyei Top 100 vállalati rangsor első öt helyén – hangzott el tegnap a Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságpolitikai évnyitó fórumán, Békéscsabán. Az MTI közlése szerint elhangzott, hogy a megye gazdasági fejlettsége továbbra is elmarad az országos átlagtól.


 

2020. febr. 26. – amiotthonunk.hu: Év háza pályázat 2020

2020. április 20-ig nyújthatják be munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve középületek tervezői az idei Év háza-pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai pályázat két kategóriájában a 600 – 600 000 forintra növekedett fődíj mellett idén több különdíj is gazdára vár.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. márc. 01. – jarmuipar.hu: Továbbra is az autóipar dominál Békésben

Továbbra is a Linamar Hungary Zrt., a Gallicoop Zrt., a Guardian Orosháza Kft., a Hirschmann Car Communication Kft. és a Mondi Békéscsaba Kft. áll a Békés megyei Top 100 vállalati rangsor első öt helyén.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. márc. 03. – tervlap.hu: Digitális üveg-tudástár

Látványos és informatív digitális tudástár jelent meg GlassTime címmel az üvegről, annak feldolgozásáról és alkalmazásáról, amely üvegfeldolgozók, építészek és függönyfalakkal foglalkozó cégek számára kínál hiánypótló összefoglalót a témában.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. ápr. 01. – tervlap.hu: Fenntarthatóság és üveghomlokzat

20 év után kelt újra életre a madridi pénzügyi központ, az AZCA egyik magas épülete, a Castellana 77. A 62 méter magas, 1977-ben épült torony felújításának egyik leglátványosabb eleme a Guardian üveghomlokzat.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. ápr. 06. – Építészfórum: Punta del Mar: új színfolt az élményturizmus palettáján

A spanyolországi Punta de Marral az élményturizmus európai célállomásai közé csempészett új színfoltot egy innovatív startup vállalkozás. A Földközi-tenger partján, Deniában, a Club Náutico szállodakomplexum részeként vízre bocsátott prototípus, ez a vízen úszó aprócska szálláshely, különleges élményt nyújt a vendégeknek.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. máj. 26. – Octogon: Guardian Glass: Üveg és fenntarthatóság kéz a kézben

Az üveggyártó cég megkapta a C2C tanúsítványt bronz fokozatát nyolc európai üzemében folyó üvegeinek előállításáért. Egy magára adó vállalatnál alap stratégiai célnak számít a fenntarthatósági elvek mentén folyó munka, és az azt minősítő tanúsítványok megszerzése. Ezzel egyre inkább érvényét veszti a korábbi nézet, miszerint az ipari termelés csak környezetszennyező lehet. Az olyan tanúsítványok, mint például a Bölcsőtől Bölcsőig (Cradle to Cradle) az állandó minőség mellett folyamatos fejlesztésre ösztönzik a cégeket.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. máj. 26. – tervlap.hu: Guardian Glass: a fenntartható fejlődés

Amikor a „zöld” gondolkodásmód szinte a napi életünk része már, csaknem elvárás, hogy az ipari termelés is egyre kevésbé legyen környezetszennyező. Ennek eredményeként a fenntarthatósági elvek mentén folyó munka és annak igazolása a magukra adó vállalatok esetében a stratégiai célok közé emelkedett.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. jún. 09. – magyarepitestechnika.hu: Guardian Glass: fenntarthatóság az üveggyártásban

Kevesen vonják kétségbe a tényt, hogy a felgyorsult fejlődés, modern világunk vívmányai – ezek között hagyományosan az ipari termelés – jelentős terhelést jelentett környezetünkre. Ma azonban az ipari szektorban élen járó vállalatok számára stratégiai célok között szerepel a fenntarthatósági elvek mentén folyó munka, és az azt minősítő tanúsítványok megszerzése. A Guardian Glass nemrégen megkapta a Bölcsőtől bölcsőig (Cradle to Cradle) tanúsítvány bronz fokozatát nyolc európai üzemében folyó sík-, bevonatos és laminált üvegeinek előállításáért. Lássuk, milyen előnyökkel jár, ha a tervező vagy végfelhasználó

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. jún. 16. – Octogon: Digitálisan is elérhető a Guardian Glass üveg-enciklopédiája

A digitális GlassTime hamarosan magyarul is megjelenik. A GlassTime műszaki kézikönyv építészek, üvegfeldolgozók részére és függönyfalakkal dolgozók számára nyújt naprakész segítséget mindennapi munka során. A kézben fogható könyv után a szakemberek, de akár csak a téma iránt érdeklődők számára mára digitálisan is elérhető a Guardian Glass gondozásában megjelent hiánypótló tudásanyag. A digitális feldolgozás sok hasznos információval szolgál magáról az üvegről, annak feldolgozásáról, alkalmazásáról és beépítéséről.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 07. – ABB Hungary: Hatalmas üvegtáblákat mozgat az ABB robotrendszere a Guardian Orosháza síküveggyárában

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere. A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. Az orosházi síküveggyárban szükségessé vált egy gyors és hatékony üvegrakodási rendszer kialakítása, amely mindenben megfelel a követelményeknek.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 08. – Világgazdaság: Izmos robot dolgozik az orosházi síküveggyártásban

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósul meg a Guardian orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere – közölte a vállalat.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 07. – civilhetes.net: Hatalmas üvegtáblákat mozgat az ABB robot-rendszere a Guardian Orosháza síküveggyárban

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere. A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 08. – gyartastrend.hu: Hatalmas és ultravékony üvegtáblákat könnyedén pakoló robotok

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 09. – iotzona.hu: Hatalmas üvegtáblákat mozgat a robot az orosházi üveggyárban

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós gépével valósult meg a Guardian orosházi síküveggyárának új, biztonságos és gyorsabb rakodási rendszere. A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A Guardian Glass Tudományos és Technológiai Központ a lehető legfejlettebb technológia segítségével folyamatosan új üvegtermékek és megoldások létrehozásán dolgozik.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 10. – Márkamonitor: Hatalmas üvegtáblákat mozgat az ABB robotrendszere a Guardian Orosháza síküveggyárában

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtáblarakodási rendszere.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. júl. 10. – Békés Megyei Hírlap (3. oldal): Robotok pakolják az üvegtáblákat Orosházán

Az új rakodási rendszer biztonságosan, gyorsan mozgatja a méretes és törékeny elemeket

OROSHÁZA A Guardian Glass a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. Az orosházi üzemben szükségessé vált egy gyors és hatékony üvegrakodási rendszer kialakítása. Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával ez megvalósult.


 

2020. júl. 15. – techmonitor.hu: Hatalmas üvegtáblákat mozgat a robot a Guardian Orosháza síküveggyárában

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. aug. 15. – Műszaki Magazin (44. oldal): Többfunkciós robotkar

GRIPPERES ROBOT Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. Az orosházi síküveggyárban szükségessé vált egy gyors és hatékony


 

2020. szept. 03. – Magyar Építéstechnika: Double Skin: megfelelő üvegkombinációval a hatékony energiagazdálkodásért

Az épületek hőterhelésének mérséklésére vonatkozó szabványok szigorodása és az alacsony napenergia átbocsátás igénye miatt egyre népszerűbbek a kéthéjú homlokzatok, melyek kombinálják a hatékony üvegezést és a mechanikus árnyékolást. Bár ez a műszaki megoldás már több mint 20 éve a szakemberek rendelkezésére áll, a felhasználói érdeklődést az utóbbi években roham tempóban fejlődő üveg technológia fokozta igazán.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. szept. 04. – epiteszforum.hu: Gyémánthotel üveghomlokzattal

Marriott szállodalánc – Cumulus Architects, Bukarest – fotó: Arthur Tintu Marriott szállodalánc – Cumulus Architects, Bukarest – fotó: Arthur Tintu A Marriott szállodalánc egyik legújabb, bukaresti épületének tervezése során a Cumulus Architects munkatársai a vendégek kényelme érdekében számtalan megoldást alkalmaztak. Az egyik a kilátást és természetes fényt kínáló üveghomlokzat, ahol kétféle innovatív Guardian üveget kombináltak.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. szept. 11. – Magyar Építéstechnika: Környezettudatos irodatornyok Budapesten? Ez már nagyon is a jelen!

Egyre több és több megszokottnál magasabb építésű irodaház teszi változatossá a budapesti városképet. Az EU direktívája szerint 2020-tól csak közel nulla energiaigényű épületek létesíthetők, ez pedig komoly kihívás az építész szakmának, amelyre már évek óta készül. De vajon hogyan lehet ezekben az épületekben javítani az energiahatékonyságon és a magas napvédelmet a megfelelő természetes fényáteresztő képesség megtartásával kialakítani?

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. okt. 25. – octogon.hu: Üveghomlokzat, gyémántalakzat

Tükröződő és tükröződésmentes üvegezéssel játszottak a Cumulus Architects építészei a Marriott egyik legújabb, bukaresti hotelépületén. A Marriott egyik legújabb, bukaresti hotelépületének tervezését végző Cumulus Architects munkatársai az alsó szinteken használt tükröződő és tükröződésmentes üvegezéssel játszva alakítottak ki az épületre jellemző látványt. A vendégek kényelmét a szállodaláncra jellemző színvonalon kiszolgáló létesítmény egyik különlegessége lett a kilátást, és az épületen belüli sok természetes fényt biztosító Guardian üvegkombináció.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. okt. 26. – Magyar Építéstechnika: . Gyémántot formáló üveghomlokzat

Bukarest üzleti negyedében, az irodaépületek között álló négy csillagos Marriott Hotel tervezői, a Cumulus Architects munkatársai, az alsó szinteken használt üvegek kombinációjával, a tükröződő és tükröződés mentes látványt nyújtó felületekkel hozták létre a gyémántot formáló alakzatot. A szállodaláncra jellemző színvonalon a vendégek kényelmét szolgáló létesítmény egyik érdekessége lett a kilátást és az épületen belüli sok természetes fényt biztosító Guardian üvegezés.

Tovább a teljes cikkre →


 

2020. nov. 12. – Hvg (54,55,56,57,58,59,60,61,62,63. oldal): Az 500 legnagyobb árbevételű magyarországi cég

Táblázatunkban a cégek mai neve szerepel. A lista pénzintézeteket nem tartalmaz, mivel esetükben az árbevétel nem értelmezhető. *Konszolidált adat. **IFRS szerint konszolidált adat.


 

2020. nov. 25. – hugbc.hu: Üveghomlokzatok, mint az energiagazdálkodás kulcsai – Budapesten

Vajon milyen hatással vannak az energiahatékonyságra a nagy üvegfelületek? Fel kell-e áldozni a napvédelmet a természetes fény igényének oltárán? Erre keressük a választ két budapesti, üveghomlokzattal borított és a megszokottnál magasabb építésű irodaház példáján.

Tovább a teljes cikkre →

Pin It on Pinterest

Share This