2021. ápr. 12. – tervlap.hu: Cube Berlin: komplex esztétika és mérnöki pontosság egy épületben

Egyre több a példa arra, hogy az építészet esztétikára fókuszáló látásmódját sikeresen ötvözik az összetett, mérnöki szerkezeti megoldásokkal és energiahatékonysággal. Ilyen konstrukció született Berlin Europacity városnegyedében, a Washingtonplatz-on is. A Cube Berlin névre keresztelt, tizenegy emeletes, 19 000 m2-es irodakomplexum esetén maradéktalanul érvényesül az impozáns építészeti elképzeléseket, az „intelligens” kereskedelmi épületeknél elvárt szerkezeti és energiafelhasználási követelményekkel kombináló elv.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. ápr. 13. – oroscafe.hu: Már robotok is dolgoznak az orosházi Guardian üveggyárban

A 2021-es termelési év egy nagyberuházással kezdődött az orosházi Guardianben. Kis Sándor ügyvezető igazgató a cég közleményében azt mondja, már 2019-ben megszületett a döntés egy újjáépítésről. A felújítás a kemence újraépítésével már 2020 októberében megkezdődött, hogy idén tavasszal újraindulhasson a termelés. A jelenlegi beruházás keretében felújított, síküveget gyártó, 2004 óta működő kemencét átvizsgálták, az elhasználódott, elavult részeket lebontották és újjáépítették.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. ápr. 13. – Keleten. hu: Újjáépítés az orosházi Guardian üveggyárban

Amikor egy modern üveghomlokzatot vagy egy környezettudatos épület energiatakarékosságához hozzájáruló üveget látunk, jogosan rémlik fel bennünk a Guardian kék-fehér zászlaja. A békés megyei térség meghatározó ipari, gazdasági szereplőjeként a Guardian már 30 éve síküveget gyár. 1991. február 3-án történelmi pillanatnak lehettek tanúi az akkori munkavállalók, hiszen legördült az első síküveg tábla a gyártósoron. Ezzel kezdetét vette, Kelet-Európában elsőként, ráadásul Magyarország keleti régiójában a float-üveggyártás.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. ápr. 13. – hir6.hu: Már robotok is dolgoznak az orosházi Guardian üveggyárban

Felújították a síküveget gyártó kemencét, új keverőgépet telepítettek, az üvegtáblák leszedéséhez pedig bevonták a robotikát. A 2021-es termelési év egy nagyberuházással kezdődött az orosházi Guardianben. Kis Sándor ügyvezető igazgató a cég közleményében azt mondja, már 2019-ben megszületett a döntés egy újjáépítésről. A felújítás a kemence újraépítésével már 2020 októberében megkezdődött, hogy idén tavasszal újraindulhasson a termelés.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. ápr. 15. – beol.hu: Nagyberuházással kezdődött az idei év Orosházán

Az idei év újabb nagyberuházással kezdődött a Guardian Orosháza Kft. életében. A Guardian már 30 éve gyárt síküveget Békés megyében. 1991. február 3-án történelmi pillanatnak lehettek tanúi az akkori munkavállalók, hiszen legördült az első síküvegtábla a gyártósoron. Ezzel kezdetét vette, Kelet-Európában elsőként, ráadásul Magyarország keleti régiójában a floatüveg-gyártás.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. máj. 04. – epiteszforum.hu: Középkori falak és a modernitás

Amikor egy zárt, házakkal körbeépült területen, történelmi környezetbe kell egy modern épületet megtervezni és kivitelezni, az az építészek és mérnökök számára is nagy kihívást jelenthet. Ilyenkor a méretek és az illeszkedés játéka zajlik a tökéletes végeredmény elérésért. Ilyen izgalmas projekt volt a varsói Puro szálloda is, amelynek sikeres kivitelezése jól mutatja, hogy a megfelelő dizájnnal és alapos anyagválasztással hogyan lehetséges az új és régi ötvözése.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. máj. 20. – octogon.hu: A modern üvegezés és az energiamegtakarítás

2030-ra az európai épületek 30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanának, ha mindegyiket nagy teljesítményű üvegek borítanák – derül ki a Glass for Europe megbízásából készült legfrissebb kutatásból. Egyre több vizsgálat, tanulmány támasztja alá a tényt, hogy egy üveggel borított épület nem energiapazarló, sőt.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. jún. 21. – hypeandhyper.com: Üvegpavilon a spanyol Gorafe-sivatag közepén | OFIS Arhitekti

Lehet-e biztonságos menedéket kialakítani olyan kedvezőtlen tájakon, mint például a sivatag? Az OFIS Arhitekti stúdió pont ezt szerette volna lehetővé tenni Európa egyik legzordabb természeti környezetében, ezért a Spanyolország déli részén található Granadában, a Gorafe-sivatagban kapott helyet ez a különleges épület.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. júl. 28. – epiteszforum.hu: Cube Berlin: fenntartható esztétika, egy kockába zárva

Az esztétika mellett az összetett mérnöki megoldások és az energiahatékonyság is egyre fontosabb szerepet kapnak a mai építészeti alkotások tervezésénél. Ezen két szempontot egyesítő épület lett a Cube Berlin névre keresztelt tizenegy emeletes, 19 000 m2-es irodakomplexum is, amely Berlin Europacity városnegyedében helyezkedik el egy központi területen.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. okt. 19. – octogon.hu: Visszatükröződő történelem

Az európai nagyvárosok modernizációjában az egyik örök kérdés, hogyan illesszék be a mai modern épületeket a műemlékként ékeskedő, akár évszázadokkal korábban épült házak közé. A stílusbeli kapcsolódáson túl sok esetben a szűkös építési terület is nagy kihívást okozhat mind az építészeknek, mind a mérnököknek.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. nov. 30. – epiteszforum.hu: Védelem az üveghomlokzatba építve, megéri vele tervezni?

Nem kérdés, hogy az üveghomlokzatok kivitelezése során a betartandó műszaki paraméterek között kell maradnunk és anyagilag indokolható döntések kell hoznunk, de néha ezek a döntések esztétikai vagy akár épületüzemeltetési kérdéseket is felvethetnek. Milyenek ma a magyarországi üveghomlokzati trendek az épületenergetika irányából nézve? És mit kell figyelembe venni az üvegtípus kiválasztásánál? A témában a Guardian Glass szakértőjével beszélgettünk.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. dec. 08. – octogon.hu: Hazai üveghomlokzati trendek

Igaz, az üveghomlokzatok kivitelezése során elengedhetetlen betartani a műszaki paramétereket, és fontos, hogy anyagilag indokolható döntések szülessenek, de ezen döntések mellett az esztétika és az energiahatékonyság kérdésekeit is érdemes lehet figyelembe venni. És milyen az üveghomlokzati trendek helyzete ma Magyarországon? Mennyien terveznek energiahatékony megoldásokkal? A témában a Guardian Glass szakértőjével beszélgettünk.

Tovább a teljes cikkre →


 

2021. dec. 09. – tervlap.hu: Védelem az üveghomlokzatba építve

Egy üveghomlokzatos épület tervezéséhez és kivitelezéséhez szigorú műszaki paramétereket kell betartani úgy, hogy közben az esztétikai és épületüzemeltetési szempontokat is figyelembe vesszük. Milyen üveghomlokzati lehetőségek vannak ma Magyarországon? Mik az aktuális épületenergetikai trendek? A témáról a Guardian Glass szakértője mesélt.

Tovább a teljes cikkre →


Pin It on Pinterest

Share This