2022. máj. 17. – magyarepitestechnika.hu: Üveghomlokzati trendek és lehetőségek Magyarországon

Amikor egy beruházó üveghomlokzatú épület kivitelezésben gondolkozik, számos új kritériumot érdemes és szükséges is figyelembe venni. A túlmelegedő üveghomlokzatok gondolata már a múlté, új elvárásokra új megoldások térhódításának lehetünk szemtanúi.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 03. – oroscafe.hu: Nagy hangsúlyt fektet a síküveg innovációira a Guardian Orosháza Kft.

Orosháza üvegipari sikereiben a Guardian Orosháza Kft. is nagy szerepet vállal. A cég, az indulás óta folyamatos gyártásban állít elő különböző típusú üvegeket. A fejlődés és termékfejlesztés pedig meghozta gyümölcsét: a cég világszinten teremt építészeti látványosságokat, és kínál az emberek számára élhetőbb megoldásokat.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 05. – oroscafe.hu: A Lehel utcai óvodában jártak a Guardian munkatársai

Továbbra is biztonságosan használhatják a játszótéri elemeket a fiatalok a Lehel utcai óvodában a Guardian Orosháza Korlátolt Felelősségű Társaságnak köszönhetően. A társadalmi felelősségvállalás rendkívül fontos az üveggyártással foglalkozó vállalat számára, ezért is segítették a cég munkatársai az intézményt.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 06. – oroscafe.hu: Tavalyi beruházás után újult meg a Guardian Orosháza Kft. kemencéje

A Guardian Orosháza Kft. számára a 2021-es termelési év nagy beruházással kezdődött, amely a síküveget gyártó kemence újraépítését jelentette a cég számára. Az összehangolt csapatmunka ebben az esetben is jól működött, így meg az év tavaszán újraindulhatott a termelés.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 07. – magyarepitestechnika.hu: One Blackfairs: hatalmas üvegváza funkcióval megtöltve

A híres üvegszobrász és tervező Timo Sarpeneva „Lansetti II” nevű üvegvázája ihlette a londoni South Bank szívében álló 170 méter magas One Blackfairs épületét, amely mára London egyik legjellegzetesebb fejlesztésévé lépett elő. Christian Male, a SimpsonHaugh tervezésért felelős vezetője és Richard Mayall, a Guardian Glass regionális kereskedelmi vezetője mesélt az izgalmas folyamatról.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 13. – epiteszforum.hu: Üveghomlokzatok: trendek és lehetőségek Magyarországon

Amikor egy beruházó üveghomlokzatú épület kivitelezésben gondolkozik, érdemes és szükséges is figyelembe venni az elmúlt időszak üveggyártásának innovációit. A túlmelegedő üveghomlokzatok gondolata már a múlté, az új elvárásokra a gyártók új, minden igényt kielégítő megoldásokkal válaszolnak.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 19. – octogon.hu: Üveghomlokzatok tervezése: Mit nyerünk és mit veszítünk?

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a tervezőasztalon esztétika és használati érték tekintetében alaposan átgondolt üveghasználatot a kivitelezési fázisban sok esetben alapos anyagi indokkal felülírják. A döntések esztétikai hatása talán a legkevésbé érzékeny kérdés, mégis fontos lehet vele foglalkozni, ugyanis egy „A” kategóriás iroda vagy egy 1,5 – 2,0 millió forint négyzetméter áron kínált luxuslakás esetében a tükröződés, a fényáteresztés, a hanggátlás vagy a zavartalan panoráma igenis számít!

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 21. – tervlap.hu: Üvegalapú építészeti innovációk a fenntartható jövőért

Az újrahasznosított üveg ipari felhasználása évente közel 320 tonnával csökkentheti bolygónk szén-dioxid kibocsátását, ami összesen 34 500 kWh energiának felel meg. Az üveg végtelenszer újrahasznosítható anyagában rejlő lehetőségeket építészeti és energetikai innovációk sora használja fel a 2030-as klímavédelmi direktívák eléréséhez.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 25. – tervlap.hu: Üveghomlokzati trendek: ne veszítsünk se a réven, se a vámon

Nincs olyan épület, amelyen ne lennének kisebb vagy nagyobb üvegfelületek, ezekkel az üvegfelületekkel kapcsolatban pedig különböző elvárásokat fogalmazhat meg a beruházó és a tervező. Esztétika, fényáteresztés, hőszabályozás, zajszűrés, és még hosszasan lehetne folytatni a sort. Hogyan válasszuk ki az épület funkciójához és az igényekhez leginkább?

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 25. – utajovobe.eu: Energiatakarékosak-e az üveghomlokzatok?

Tudta azt, hogy az üveggyártás egyik alapanyaga maga az üveg? És azt, hogy minél több kerül belőle az alapanyagba annál kevesebb energiafelhasználással lehet újabb üveget előállítani? Az üvegtermékek egyik legnagyobb felhasználója pedig az építőipar. A Guardian Glass szakértője mesélt a folyamatról, és az üveg építőipari felhasználásának energiahatékony lehetőségeiről.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 28. – octogon.hu: Intelligens üveg, okosüzem és vízház a fenntartható jövő szolgálatában

Az újrahasznosított üveg ipari felhasználása évente közel 320 tonnával csökkentheti bolygónk szén-dioxid kibocsátását, ami összesen 34.500 kWh energiának felel meg. Az üveg végtelenszer újrahasznosítható anyagában rejlő lehetőségeket építészeti és energetikai innovációk sora használja fel a 2030-as klímavédelmi direktívák eléréséhez – ezt a sort pedig magyar szabadalom is gazdagítja.

Tovább a teljes cikkre →


 

Pin It on Pinterest

Share This