2022. máj. 17. – magyarepitestechnika.hu: Üveghomlokzati trendek és lehetőségek Magyarországon

Amikor egy beruházó üveghomlokzatú épület kivitelezésben gondolkozik, számos új kritériumot érdemes és szükséges is figyelembe venni. A túlmelegedő üveghomlokzatok gondolata már a múlté, új elvárásokra új megoldások térhódításának lehetünk szemtanúi.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 03. – oroscafe.hu: Nagy hangsúlyt fektet a síküveg innovációira a Guardian Orosháza Kft.

Orosháza üvegipari sikereiben a Guardian Orosháza Kft. is nagy szerepet vállal. A cég, az indulás óta folyamatos gyártásban állít elő különböző típusú üvegeket. A fejlődés és termékfejlesztés pedig meghozta gyümölcsét: a cég világszinten teremt építészeti látványosságokat, és kínál az emberek számára élhetőbb megoldásokat.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 05. – oroscafe.hu: A Lehel utcai óvodában jártak a Guardian munkatársai

Továbbra is biztonságosan használhatják a játszótéri elemeket a fiatalok a Lehel utcai óvodában a Guardian Orosháza Korlátolt Felelősségű Társaságnak köszönhetően. A társadalmi felelősségvállalás rendkívül fontos az üveggyártással foglalkozó vállalat számára, ezért is segítették a cég munkatársai az intézményt.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 06. – oroscafe.hu: Tavalyi beruházás után újult meg a Guardian Orosháza Kft. kemencéje

A Guardian Orosháza Kft. számára a 2021-es termelési év nagy beruházással kezdődött, amely a síküveget gyártó kemence újraépítését jelentette a cég számára. Az összehangolt csapatmunka ebben az esetben is jól működött, így meg az év tavaszán újraindulhatott a termelés.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 07. – magyarepitestechnika.hu: One Blackfairs: hatalmas üvegváza funkcióval megtöltve

A híres üvegszobrász és tervező Timo Sarpeneva „Lansetti II” nevű üvegvázája ihlette a londoni South Bank szívében álló 170 méter magas One Blackfairs épületét, amely mára London egyik legjellegzetesebb fejlesztésévé lépett elő. Christian Male, a SimpsonHaugh tervezésért felelős vezetője és Richard Mayall, a Guardian Glass regionális kereskedelmi vezetője mesélt az izgalmas folyamatról.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 13. – epiteszforum.hu: Üveghomlokzatok: trendek és lehetőségek Magyarországon

Amikor egy beruházó üveghomlokzatú épület kivitelezésben gondolkozik, érdemes és szükséges is figyelembe venni az elmúlt időszak üveggyártásának innovációit. A túlmelegedő üveghomlokzatok gondolata már a múlté, az új elvárásokra a gyártók új, minden igényt kielégítő megoldásokkal válaszolnak.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 19. – octogon.hu: Üveghomlokzatok tervezése: Mit nyerünk és mit veszítünk?

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a tervezőasztalon esztétika és használati érték tekintetében alaposan átgondolt üveghasználatot a kivitelezési fázisban sok esetben alapos anyagi indokkal felülírják. A döntések esztétikai hatása talán a legkevésbé érzékeny kérdés, mégis fontos lehet vele foglalkozni, ugyanis egy „A” kategóriás iroda vagy egy 1,5 – 2,0 millió forint négyzetméter áron kínált luxuslakás esetében a tükröződés, a fényáteresztés, a hanggátlás vagy a zavartalan panoráma igenis számít!

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 21. – tervlap.hu: Üvegalapú építészeti innovációk a fenntartható jövőért

Az újrahasznosított üveg ipari felhasználása évente közel 320 tonnával csökkentheti bolygónk szén-dioxid kibocsátását, ami összesen 34 500 kWh energiának felel meg. Az üveg végtelenszer újrahasznosítható anyagában rejlő lehetőségeket építészeti és energetikai innovációk sora használja fel a 2030-as klímavédelmi direktívák eléréséhez.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 25. – tervlap.hu: Üveghomlokzati trendek: ne veszítsünk se a réven, se a vámon

Nincs olyan épület, amelyen ne lennének kisebb vagy nagyobb üvegfelületek, ezekkel az üvegfelületekkel kapcsolatban pedig különböző elvárásokat fogalmazhat meg a beruházó és a tervező. Esztétika, fényáteresztés, hőszabályozás, zajszűrés, és még hosszasan lehetne folytatni a sort. Hogyan válasszuk ki az épület funkciójához és az igényekhez leginkább?

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 25. – utajovobe.eu: Energiatakarékosak-e az üveghomlokzatok?

Tudta azt, hogy az üveggyártás egyik alapanyaga maga az üveg? És azt, hogy minél több kerül belőle az alapanyagba annál kevesebb energiafelhasználással lehet újabb üveget előállítani? Az üvegtermékek egyik legnagyobb felhasználója pedig az építőipar. A Guardian Glass szakértője mesélt a folyamatról, és az üveg építőipari felhasználásának energiahatékony lehetőségeiről.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. júl. 28. – octogon.hu: Intelligens üveg, okosüzem és vízház a fenntartható jövő szolgálatában

Az újrahasznosított üveg ipari felhasználása évente közel 320 tonnával csökkentheti bolygónk szén-dioxid kibocsátását, ami összesen 34.500 kWh energiának felel meg. Az üveg végtelenszer újrahasznosítható anyagában rejlő lehetőségeket építészeti és energetikai innovációk sora használja fel a 2030-as klímavédelmi direktívák eléréséhez – ezt a sort pedig magyar szabadalom is gazdagítja.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. aug. 10. – igylakunk.hu: Szigetelés vízzel és okosüveggel

Vízháza falaiban áramló vízzel ért el innovatív hőtartó megoldást Gutai Mátyás építész. Szabadalmaztatott eljárásával a végtelenszer újrahasznosítható üveg anyagában rejlő lehetőségeket használta fel a Kecskemétem felépített mintaépület szigetelésére.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. aug. 16. – magyarepitestechnika.hu: Mit veszítünk, ha módosul? Üveghomlokzati érvek pro és kontra

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tervezési fázisban esztétikai és használati érték tekintetében alaposan átgondolt üveghasználati terveket, a kivitelezési fázisban – sok esetben leginkább anyagi indokkal – felülírják.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. aug. 26. – beol.hu: Ideiglenesen lehűtik az orosházi Guardian kemencéjét

Az európai energiaválság gazdasági hatásai miatt ideiglenesen lehűtik a Guardian Glass orosházi gyárában a FLOAT üveg-kemencét. A termelés folytatódik a bevonó- és laminálósorokon, vevőiket kiszolgálják.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. aug. 29. – oroscafe.hu: Lehűtik a Guardian üveggyár kemencéjét

Az európai energiaválság következményeként a Guardian Glass orosházi gyára lehűti egyik kemencéjét. A megemelkedett egységköltségek mellett a keresleti oldalon található zavarok is közrejátszottak abban, hogy a cég erre a döntésre jutott.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. szept. 29. – oroscafe.hu: Az Avar utcai játszótéren festettek az üveggyárak munkatársai

Az Üveg Éve kapcsán fogott össze ismét Orosháza három üveggyára, hogy megszépítse az üvegvárosrészben található játszóteret.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. okt. 11. – tervlap.hu: Hamburg: a zene hullámain

Hamburgban, az Elba partján, HafenCity városrész nyugati szögletében magaslik az Elbphilharmonie épülete. Az eredetileg raktárépületként funkcionáló építmény teteje különleges, modern, „üvegkoronát” kapott, amely a múlt és jelen egyidőben megjelenő látványa miatt ragadja meg a képzeletet.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. okt. 12. – octogon.hu: A zene hullámai az Elba partján

A hamburgi HafenCity városrész nyugati szögletében, az Elba partján már messziről szemet szúr az Elbphilharmonie épülete. A régi, eredetileg raktárépületként funkcionáló építmény teteje hatalmas hullámra emlékeztető, modern, „üvegkoronát” kapott, amely nemcsak a régi és az új mesteri párosítása miatt különleges.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. okt. 21. – mek.hu: Dino a láthatatlan üveg mögött

Legújabb műszaki megoldásait és digitális újításait mutatta be a Guardian Glass a düsseldorfi Glasstec kiállítás és vásáron. Egyik ilyen, a Guardian Clarity™ Neutral, a valaha volt legtisztább, semleges megjelenésű tükröződésmentes üveg, amelynek elődje olyan híres „felhasználót” mondhat magáénak, mint Kan, a 158 millió éves dinoszaurusz.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. okt. 20. – magyarepitestechnika.hu: Üvegipari innováció a jobb vizuális élményért

Innovatív termékekkel és digitális újításokkal érkezett a Guardian Glass a düsseldorfi Glasstec kiállítás és vásárra. Egyik ilyen a Guardian Clarity™ Neutral, a valaha volt legtisztább, semleges megjelenésű tükröződésmentes üveg, amelynek előző generációs változata olyan kincseket óv ma is, mint Kan, a 158 millió éves dinoszaurusz vagy a Mona Lisa mosolya.

Tovább a teljes cikkre →


 

2022. okt. 25. – utajovobe.eu: Innovációk az energiamegtakarításért – üveghomlokzattal

Míg korábban az üveghomlokzatok tervezése esetén a könnyen kivitelezhető és látványos megoldásokat helyezték előtérbe, addig ma az energiahatékonyság ebben a kategóriában is az elsődleges szempontok között szerepel.

Tovább a teljes cikkre →


 

Pin It on Pinterest

Share This