A Guardian Glass mindig is szerette feszegetni a határokat. Szeretünk új dolgokat létrehozni és ötvözni a hasznosat a széppel, a praktikussal.

Sikerült létrehoznunk egy olyan épületet, ami teljes egészében üveg és látványa ámulatba ejt mindenkit, ez pedig a Berlin-kocka.

A CA Immo Deutschland GmbH, azaz a befektető szerint a 19 000 négyzetméteres szerkezet kiváló példa arra, hogy innovatív építészeti terveket miként lehet sikeresen kombinálni az „intelligens” kereskedelmi épület komplex műszaki (szerkezeti és energiahatékonysági) követelményeivel. A Berlin-kocka (Cube Berlin) Berlin egyik legjelentősebb terének (Washington Platz) középpontjában helyezkedik el. Kifejezetten a mai munkahelyi trendek támogatására épült, és ez az egyik legokosabb épület Európában. A „dolgok internete” koncepciót integrálja a tervezésbe. Lehetővé teszi a beltéri klímaszabályozást, a karbantartást és az energiaellátást, valamint a felhasználók viselkedésének optimalizálását.

A 11 szintes kocka alakú irodaház oldalai 42,5 méteresek és az épület kívülről egy absztrakt, modern szoborra emlékeztet.

Forrás: 3XN

A 11 szintes kocka alakú irodaház oldalai 42,5 méteresek és az épület kívülről egy absztrakt, modern szoborra emlékeztet. Kinézete viszont folyamatosan változik attól függően, hogyan esik rá a fény. A koppenhágai 3XN építészek szándékos geometriai transzformációkat hoztak létre, amelyek háromszög alakú felületi síkok prizmás mintáját képezik. Dinamikus mélyedéseket vágtak a homlokzatba, hogy teraszokat hozzanak létre az épület bérlői számára a felső emeleten. Az egyik fontos tervezési elem az volt, hogy az épületben tartózkodók számára maximalizálják a természetes nappali fényt.

A teljesen üvegezett homlokzat rendkívül energiatakarékos, ozmotikus “bőrének” köszönhetően, amely magába foglalja a napelemes szabályozóbevonatok úttörő alkalmazását a kettős homlokzat külső felületén. A homlokzat természetes nappali fényviszonyok mellett hatékony védelmet nyújt a (napenergia) hőhatás ellen, miközben lehetővé teszi a “lakók” számára a természetes szellőzés előnyeit. A csodálatos és egyedi műszaki megoldásokon kívül ez a kocka elérte, hogy rendkívül energiahatékony legyen, mint teljesen üvegezett épület, amely a DGNB Gold tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Guardian Glass továbbra is folyamatosan azon dolgozik, hogy új üvegtermékeket, ötleteket és megoldásokat hozzon létre a legfejlettebb technológia felhasználásával, elnyerve ügyfelei elismerését.

Pin It on Pinterest

Share This