A nürnbergi vásárközpont Európa 10 legjobb cége közé tartozik és látványnak sem utolsó épületei vannak.

A NürnbergMesse a világ egyik leghíresebb vásárközpontja. Az európai szinten elismert, a világ 15 legnagyobb vásártársasága közé sorolt cégnek 15 csarnoka és 170 000 m2 kiállítási területe van. Ez évente több mint 27 000 kiállítónak ad helyet, valamint évi 1,12 millió látogató is megfordul a vásárcsarnokokban.

A 3A csarnok 2014-es átadása után egy újabb kiállítási területtel bővült, a NürnbergMesse 3C csarnokkal. A világhírű Zaha Hadid iraki építésznő által tervezett különleges, trapéz alakú 3C csarnok hossza 165 méter, szélessége pedig 84 méter. A lenyűgöző építészeti alkotást 2018-ban fejezték be. A 10 000 m2 alapterületű csarnok ferde síkú tetőszerkezete – 20 méter magasságról süllyed 13 méter magasságra – nem csak akusztikai, hanem energiafogyasztás szempontjából is előnnyel jár.

A világhírű Zaha Hadid iraki építésznő által tervezett különleges, trapéz alakú 3C csarnok hossza 165 méter

Fotó: Frank Weber

A NürnbergMesse 3C csarnok 3000 négyzetméteres üveghomlokzatának kivitelezésében a Guardian Glass is nagy szerepet játszott, ugyanis a homlokzathoz a Guardian SunGuard® SuperNeutral™ (SN) 51/28 naphővédő bevonatú üvegét választották.

A többfunkciós és helyenként ívelt, bevonatos üveg a kiváló fényáteresztésnek köszönhetően képes a természetes fény 51%-át átengedni, miközben hozzájárul az energiatakarékossághoz és a napvédelemhez. A speciális üvegbevonat minimálisra csökkenti a mesterséges fény szükségességét, illetve kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, így az épületben tartózkodók számára mindig ideális a hőmérséklet.

A többfunkciós és helyenként ívelt, bevonatos üveg a kiváló fényáteresztésnek köszönhetően képes a természetes fény 51%-át átengedni

Fotó: Frank Weber

Ezek a törekvések azért is jelentősek, mert a szakmai előrejelzések szerint 2030-ra, amennyiben az EU épületei magas teljesítményű üvegezésre térnek át, az energiafogyasztás éves szinten 29%-kal csökkenhet. Ezzel együtt csökkenthető a széndioxid kibocsátás is 28%-kal, hogy élhetőbb környezetünk legyen. Egy épülettulajdonos számára pedig számos előnnyel jár befektetni a legújabb, nagy teljesítményű üvegekbe a jövő érdekében.

Források:

Pin It on Pinterest

Share This