Az üveg esztétikája nagyon szerteágazó területeken kap szerepet.

A ragyogóan áttetsző, alacsony vastartalmú üvegből függönyfal készülhet, a merész, ívelt üvegelemből központi dizájnelem válhat. Gondoljon csak bele abba az egyszerű ténybe, hogy az üveg egy olyan építészeti elem, amely képes megváltoztatni a tér érzékelését, miközben láthatatlannak tűnik!

Az építészetben, a manapság egyre divatosabb, belső és külső üvegelemek lehetővé teszik, hogy a természetes fény egy épület minden szegletébe eljusson. Az üveg esztétikája értékes és sokoldalú lehetőség, az anyag átlátszósága biztosítja, hogy az építészeti remekművek minden részletét be lehessen fogadni. Például az üvegből készült válaszfalak, korlátok megszüntetik a tér túlzott tagoltságát és kiemelik annak szépségét. Ha Ön egy maximálisan átlátszó és semleges megjelenésű üvegre vágyik, válasszon alacsony vastartalmú üveget! Ez azért fontos, mert a normál üveg vasat tartalmaz, amitől az zöldes árnyalatban játszik. Mivel azonban a gyártók tudják csökkenteni az üvegben lévő vasoxid mennyiségét. Így az üveg kevésbé zöld, észrevehetően átlátszóbb és semlegesebb környezeti elemmé válhat. Ennek köszönhetően az üvegen át látható világ élénkebbnek fog tűnni, a színei valósághűbbek és ragyogóbbak lesznek.

az üvegen át látható világ élénkebbnek fog tűnni, a színei valósághűbbek és ragyogóbbak lesznek.

Napjainkban – lenyűgöző vizuális esztétikájának köszönhetően – a fényvisszaverő üvegeket széles körben használják különféle kereskedelmi és építési projektekhez.

Az erősen fényvisszaverő üvegen napközben kevésbé lehet átlátni, mint az alacsony fényvisszaverő képességű üvegeken, így sokkal védettebbé válik az épületben tartózkodók magánszférája. Az erősen fényvisszaverő üveggel Ön is fenntarthatja épületének nyitott arculatát.

Az alacsony fényvisszaverő képességgel rendelkező üvegeken keresztül zavartalan lesz a kilátás. Ez különösen kedvező tulajdonság lehet az üzletvezetők számára, mivel a kisebb fényvisszaverés egyben azt is jelenti, hogy a járókelők beláthatnak az üzletbe. Így a kiskereskedők közszemlére tehetik a termékeiket. Másrészről pedig ott vannak a tetőtérben kialakított panorámás éttermek, amelyek, a megfelelő üveg segítségével védelmet az étkezés mellett gyönyörű rálátást is nyújthatnak a környező vidékre. Ha kívülről nézzük az üveget a belső terek helyett az eget és a körülöttünk lévő környezetet látjuk benne.

Az ügyfél igényei alapján ki lehet választani, milyen fényvisszaverő tulajdonságok is a kívánatosak. Lehet, hogy egy lakóépület tulajdonosa az üveg igazi átlátszóságát szeretné (alacsony fényvisszaverés befelé és kifelé), de az is lehet, hogy nagyobb védelmet szeretne biztosítani a lakóknak, ugyanakkor zavartalan kilátást adna még éjszaka is (magas fényvisszaverés kifelé, alacsony fényvisszaverés befelé).

Az ügyfél igényei alapján ki lehet választani, milyen fényvisszaverő tulajdonságok is a kívánatosak.

A bevonatos üvegek az árnyalatok széles skáláján tündökölhetnek, hogy a fényre építve vizuálisan is megszépítsék egy épület külsejét. A belső tereket mindemellett vizuális elemekkel is gazdagíthatjuk: az üvegből készült vizuális falak, jegyzet- és rajztáblák, a funkció mellett, például eleganciát is biztosítanak az irodai terek számára. Akár egy cég székhelyén állítják fel őket, akár egy otthoni irodában. Az ívelt üveget tekintve, az üveg lehet egyszerűen hengeres, de összetettebb, 3D-s formákat is felvehet.

Végtelen lehetőséget kínál az innovatív, organikus homlokzatok kialakításához is, mert segítségével a sarkok teljesen átlátszóvá tehetők. Az épületek szemet gyönyörködtető, lenyűgöző formákat tudnak felvenni. Azzal is kísérletezni lehet, hogyan halad át a napfény az ívelt üvegeken, mindezt úgy, hogy a hőszigetelő üveg esztétikája és a teljes homlokzat szerkezeti integritása semmiben nem sérül.

Az üveg mára szerves részét képezi mindennapjainknak.

Tudjon meg többet az üvegről és tekintse meg az üvegdizájn új trendjeiről készült cikkünket is, amely segítséget nyújthat Önnek abban, hogy melyik üveg lenne a legtökéletesebb az Ön számára!

Pin It on Pinterest

Share This