Szijjártó Péter külügyminiszter, neves üvegipari szakemberek, a társaság európai vezetői és a külföldi diplomaták jelenlétében.

A Guardian Glass azért döntött a laminált (ragasztott) üveg gyártósor beruházása mellett, mert a laminált üvegtermékek iránt egyre jelentősebb kereslet mutatkozik Európában. A legmodernebb technológiával működő gyártósoron a hagyományos és bevonatos laminált üvegek gyártásán kívül speciális termékek, többek között hangszigetelő-, vastag-, bevonatos- és színes laminált üvegek előállítására is van lehetőség.

Az amerikai síküveggyárba sok vendég érkezett kedden. A megnyitón a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója, Guus Boekhoudt fontosnak értékelte, hogy az emberek életminőségét egy vállalkozás jobbá tegye. Ebben is szerepet vállal cégük.

– Minden adott ahhoz, hogy vállalatunk hatékonyan reagáljon a megnövekedett igényekre: stabilan jelen vagyunk Európában, termékskálánk rendkívül széles, vállalkozásunk célja az ügyfeleink számára történő értékteremtés. Az új gyártósor a Guardian Glass 2016-ban megkezdett átalakításainak következő, logikus lépése. Ennek során megindult az átállás a hagyományos, tiszta síküveg gyártásról a Guardian nagyobb fényáteresztő képességű Guardian ExtraClear üvegének előállítására. Mindez a cég válasza az új trendre, amely szerint növekszik az igény az épületeken belüli egyre nagyobb mennyiségű természetes fény iránt – tette hozzá. Az új, automata gyártósorról már most 150 teherautónyi laminált üveg kerül le, amely elsősorban Magyarországon, Romániában és a Balkán országaiban kerül piacra.

Az ünnepségen David Kostelancik, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi követtanácsosa visszaemlékezett arra a 30 évre, amióta megteremtették a float-üveggyár létesítésének hazai feltételeit a magyarok. Az 1980-as végén zajló eseményeket nagy bátorságnak s a lehetőségek kiszélesítésének nevezte hazánkban. Ez be is igazolódott, azóta gazdasági és kereskedelmi partnerként tekint egymásra a két ország. A Guardian sikertörténetét példásnak ítélte, amivel erősítette a kapcsolatát a globális gazdasághoz is.

– A Guardian Orosháza Kft. a város egyik legmeghatározóbb cége.

Innovatív, fejlődésre képes és jövőt építő, formáló vállalat, amely mostani fejlesztésével azt is jelezte, hogy terveiben Orosházának szerepet szán – erről Dávid Zoltán, a város polgármestere beszélt. – Ha a gazdasági élet szereplői sikeresek, gyarapodnak, akkor annak mindig nyertese a település is. Gondoljunk csak a családok biztos megélhetését jelentő munkahelyekre, a befizetett adóforintokra. Ezért tartom nagyon fontosnak azt, hogy a városvezetés szoros kapcsolatot tartson fenn az Orosházán működő vállalkozásokkal, cégekkel. A kormány és a város, mint a megye legiparosodottabb települése igyekszik vonzó körülményeket teremteni a vállalkozásoknak. Büszkék vagyunk a városban működő cégeinkre – mondta.

Forrás: beol.hu

Pin It on Pinterest

Share This