Komfort és energiamegtakarítás télen-nyáron

A Magyar Termék Nagydíjas Guardian ClimaGuard® Solar a kiváló hőszigetelés és a napenergia elleni hatékony védelem tökéletes kombinációját nyújtja.

Az épületek energiafelhasználásának csökkentése korunk építészetének elengedhetetlen alapkövetelménye. A ClimaGuard® Solar jó téli hőszigetelő képessége mellett nyári naphővédő tulajdonsággal is rendelkezik, így a légkondicionálással járó költségek csökkennek, komfortérzetünk viszont nő. A ClimaGuard® Solar egész évben hozzájárul az optimális beltéri környezethez, ráadásul mindeközben lehetővé teszi a természetes nappali fény bejutását. Ideális választás lehet felújítási projektekhez vagy új lakóépületekhez is, hiszen más építőanyagokkal szemben a ClimaGuard® Solar-bevonatos hőszigetelő üvegek a kimagasló hőszigetelés mellett naphővédelmet és nagyfokú átláthatóságot is biztosítanak.

Ezáltal lehetőség nyílik nagyobb üvegfelületek alkalmazására is.

Továbbá az olyan épületek esetében, ahol nincsen légkondicionálás, a ClimaGuard Solar fokozza a komfortérzetet, hiszen képes megkülönbözteti a napsugárzás különböző hullámhosszait. Például annak az infravörös sugárzásnak a nagy része, ami felmelegíti az épület belsejét, tükröződni fog. A ClimaGuard Solar síküveg termék felületén egy átlátszó, rendkívül vékony – összvastagsága a hajszálénak mintegy 2500-ad része! – bevonat található. Ennek köszönhetően a ClimaGuard Solar-ral készített hőszigetelő üveg a teljes napenergiának csak a felét engedi át egy hagyományos, bevonat nélküli szerkezethez képest, így a nyári kánikula idején a lakóterünk sokkal kevésbé melegszik fel.

A hűtött helyiségek ellenségei lehetnek a nagy ablakfelületek, amelyeken keresztül a napsugárzás könnyen felmelegíti a hűs levegőt. A Guardian Climaguard Solar üvegtípus használatával ezt a problémát elfelejthetjük.

Emellett a belső üveg felületi hőmérséklete körülbelül 4 fokkal alacsonyabb lesz, ami komfortérzetünk szempontjából is igen jelentős különbség. Ez azonban még mindig lehetővé teszi, hogy a napfény szinte korlátlanul áthaladjon az üvegen. A ClimaGuard Solar bevonatos üveg amellett, hogy magas fokú fényáteresztést biztosít, színtelen is.

A ClimaGuard® Solar intelligens energiagazdálkodást és környezetvédelmet biztosít.

A 42 százalékos naptényező hatékony naphővédelmet nyújt, amely a klimatizálási költségek csökkentését és a komfortérzet növekedését eredményezi. Az alacsony hőátbocsátási tényező alacsonyabb fűtési költségeket biztosít, mint egy hagyományos kétrétegű üvegezés esetében. A kevesebb fűtés alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár, ezzel pedig környezetünk védelméhez is közvetlenül hozzájárulunk.

Pin It on Pinterest

Share This