A Guardian nagy hangsúlyt fektet a kultúra megőrzésére és kiemelten kezeljük múzeumprojektjeinket is. Ebben segít minket a Guardian ClarityTM üveg.

A múzeumok számára nagyon fontos, hogy megfelelően tudják bemutatni az általuk őrzött műtárgyakat és kulturális javakat, hiszen nem mindegy, hogy látogatóik mennyire elégedetten lépnek ki kapuikon. A Guardian abban segít a múzeumoknak, hogy a lehető legközelebbi és legtisztább képet kaphassák tárlataikról a látogatók és egy életre szóló élménnyel távozhassanak! A Guardian ClarityTM üvegnek köszönhetően a múzeumi műtárgyak és leletek sokkal közelebb kerülnek a látogatókhoz!

Ezt az üveget a Guardian „láthatatlan üvegnek” keresztelte, hiszen olyan tiszta és olyan könnyen át lehet rajta látni, mintha nem is volna előttünk semmi. A ClarityTM üveg nem is tükröződik, így minden olyan tárgyat be tud mutatni, melynél a túlzott visszaverődés ezt nagyban megakadályozná. A műtárgyak tökéletes láthatósága nem csupán azért fontos, hogy a látogatók megfelelően szemügyre tudják venni azokat, hanem azért is, mert így közelebb tudnak kerülni hozzájuk, szinte megérinthetik őket. Ezáltal pedig nagyobb élményben van részük és a fiatal generáció érdeklődését is elnyerhetik a múzeumok világa.

A Guardian ClarityTM üvegtípus egy fejlett üvegbevonat-technológiával készül, amely a normál üveghez képest 8%-ról körülbelül 0,7%-ra csökkenti a fényvisszaverődést, miközben 90%-ról 98%-ra növeli a fényáteresztést. Ennek köszönhetően szinte tökéletes, torzításmentes vizuális élményt biztosít. Ez hihetetlennek tűnik? Győződjön meg róla a saját szemével!

Múzeumok, melyek Guardian Clarity üveget használnak műtárgyaik bemutatására:

 

MNHA – Musée National d’Histoire et d’Art – Luxemburgi Nemzeti Történeti és Művészeti Múzeum

Ez az intézmény a Guardian ClarityTM üveget választotta ki több mint 250 tárgy bemutatására, védelmére és megőrzésére a 2017 júniusában felavatott Városrégészeti Kiállításán. A Luxemburg város területéről előkerült értékes műtárgyak körbevezetik a látogatókat a város lakóinak életében a középkoron keresztül napjainkig.

Michael Polfer, az MNHA igazgatója szerint egy kiállítás megtervezése nem más, mint együttműködni az emberekkel: „A mi szerepünk az, hogy igazán érdekes dolgokat hozzunk el nekik. A múzeumokban az a legjobb üveg, amit nem látsz, ami nem zavarja a látogatókat a tárgyak megtekintésében. Azt mondhatjuk, hogy ez a küldetés sikeressé vált a Guardian Clarity üveg segítségével.”

Ez az intézmény a Guardian ClarityTM üveget választotta ki több mint 250 tárgy bemutatására

 

Louvre Múzeum

A franciaországi Louvre Múzeum is a Guardian ClarityTM üveg mellett döntött, hogy a lehető legjobban képes legyen bemutatni és megvédeni a felbecsülhetetlen értékű Froment Meurice által készített Duc de Luynes kollekcióját. A ClarityTM üveg, bármilyen szögből, magas kontrasztot és optimális színsemlegességet biztosít, átlátszósággal és hihetetlen esztétikai vonzerővel kombinálva.

A múzeumi tervezők és szcenográfusok számára állandó kihívást jelenthet a jó megvilágítás és a rossz tükröződés közötti tökéletes egyensúly elérése. A Guardian ClarityTM lehetővé teszi számukra, hogy a legeslegjobbat hozzák ki magából az üvegből és vitrinekből. Anélkül, hogy különféle világítási megoldásokkal kellene játszaniuk az ezen megjelenő zavaró tükröződések leküzdése érdekében.

A franciaországi Louvre Múzeum is a Guardian ClarityTM üveg mellett döntött

 

Marqueyssac-kertek

A Marqueyssac-kertek a franciaországi Périgord leglátogatottabb kertjei. A sétálásra kialakított park egy hegyoldalon található, amelyről az egész Dordogne-völgy belátható, annak krétafehér szikláival együtt. Így a látogatók a leglátványosabb Périgordra nyíló panorámában gyönyörködhetnek. A Dordogne-völgyre néző parkban található egy hatalmas, 158 millió éves dinoszaurusz – vagyis csak a maradványai –, Kan is. Ez a félelmetes ragadozó egy Allosaurus, a Tyrannosaurus Rex unokatestvére. A 2010-ben az Egyesült Államokban, Arizonában felfedezett csontváz a világ egyik legteljesebb csontváza. Kan 7,5 méter hosszú, 2,2 méter magas és 75%-ban valódi csontból áll.

Kléber Roussillon, a Marqueyssac-kertek tulajdonosa egy árverésen, 1,128 millió euróért szerezte meg a dinoszauruszt. Annak érdekében, hogy az értékes tárgyat a lehető legjobb fényben tudják bemutatni, a Guardian ClarityTM tükröződésmentes üveget választották. Ezzel minimálisra csökkentették a nem kívánt tükröződést. A látogatók tökéletes, akadálytalan látványt élvezhetnek az üvegen keresztül, így jól láthatják Kan lenyűgöző fogait és karmait is.

Kléber Roussillon, a Marqueyssac-kertek tulajdonosa egy árverésen, 1,128 millió euróért szerezte meg a dinoszauruszt.

Büszkék vagyunk rá, hogy az általunk gyártott ClarityTM üveg láthatóbbá, vizuálisan bemutathatóbbá tesz ilyen rendkívüli műtárgyakat és hozzájárul ezek testközelbe hozásához. Reméljük, a magyar múzeumok közül is egyre többen választják majd a Guardian termékeit és az általunk gyártott kiemelkedő tulajdonságokkal bíró üvegeket!

Pin It on Pinterest

Share This